Homoktövises túrókrém

A receptet egy Weleda receptkártya ihlette, kicsit átdolgoztam. Az ő homoktövis készítményük azonban cukros, vagy van a natúr. Jó keserű :-) Maradtam az Alnaturánál, ő mézes :-) Gyors és kiadós reggeli, náthás időszakban kiváltképp (nekem most!!), a homoktövis magas vitamintartalma miatt. Hőkezelésnél a c-vitamin elveszik, márpedig ezek a pürék/szószok nem nyersek, de tartalmaz még sok mást is, ami felveszi a harcot a bacikkal. Hú tényleg, van is még belőle, bevetem azt is!
Épp szavazás folyik a Kincsesbarlang facebook csoportban arról, ki milyen reggeli recepteket látna szívesen. Kérlek, szavazz Te is az elkövetkezendő hetekben, hogy lássam, mivel készüljek jobban.



Hozzávalók 2 főre:
  • 250 g sovány túró
  • fél pohár natúr joghurt
  • 2+1 ek homoktövis-szósz (Alnatura)
  • 2 ek. müzlikeverék
  • 1 alma meghámozva (vagy akár héjával)


Elkészítés:
  • A túrót, a joghurtot és egy evőkanáé homoktövis-szószt mixerrel simára keverünk. Ha nem akarod elővenni a gépet nem baj, így talán habosabb, krémesebb lesz picivel. Mérlegelj, hogy ez neked reggel megéri-e ;-)
  • Tányérakba tesszük, majd kockázott almával, müzlivel és a maradék szósszal nyakon öntve tálaljuk.


A müzlikeveréket én készítettem, az itthon fellelhető maradékokból illetve készleten lévő alapanyagokból. Ha ihlet kell, íme: rozspehely, puffasztott köles, chia mag, fagyasztva szárított málnapor (ajándékba kaptam, bocs, de sok van belőle :D), napraforgómag, aszalt arónia.




Jó étvágyat!

Megjegyzések